Branş Derslerimiz
YARATICI DRAMA
Yaratıcı drama çalışmalarının yaşamımıza etkisi bu çalışmanın ne kadar erken başladığı ile doğrudan ilgilidir. Okulöncesi eğitimden itibaren başlayan yaratıcı drama çalışmaları, çocukların kendilerini sözel olduğu kadar beden dili ile de ifade etmelerine yardımcı olur. Yaratıcı drama çalışmalarının en önemli özellikleri, “ çok yönlü olması, oyun, canlandırma ve doğaçlama” olarak sıralanabilir. Yaratıcı drama çalışmalarında çocuklar, duygu ve düşüncelerini oyunlar ve canlandırmalarla rahatça ortaya koyabilirler.
MÜZİK
Okullarımızda müzik dersleri Orff yöntemi ile işlenmektedir. Ünlü besteci Carl Orff tarafından geliştirilen ve tüm dünyada uygulanan bir elementer müzik sistemi olan Orff eğitiminde (Orff-Schulwerk) temel amaç çocuğun müziği oynayarak keşfetmesidir. Orff yöntemi, çocuklara temel müzik eğitimi vermek için çocuğun alışık olduğu elemanları kullanarak tamamen doğal yolla öğrenmeyi teşvik eder. Bu metodun en temel öğesi, dans, müzik, konuşma, dil, vücut ve hareket birlikteliğidir. Bu temel öğeleri kullanarak, Orff metodu uygulandığında, çocukta müzikal yönden gelişme sağlanır. Aynı zamanda bu gelişmeyle birlikte, çocukta öğrenme disiplini, grup sorumluluğu alma, başkaları ile çalışmayı öğrenme ve dikkat becerilerinin geliştirilmesi sağlanmaktadır. Taklit ve keşfetmenin, doğaçlama ve müzik yazarlığına yol açması ile aktif bir şekilde öğrenme sağlanır. İlköğretim sınıflarında yapılacak nota ve enstrüman çalışmalarına altyapı oluşturulur.
SATRANÇ
Okulumuzda satranç eğitiminin temel hedefi satranç kültürünü tanıtmak ve sevdirmektir. Çok fazla tekrar, soru cevap, hikaye ve canlandırma yöntemi ile satranç taşlarının adı yerleri ve hareket edebilme kuralları verilir. Ana kurallar 5 yaşın sonuna doğru tamamen öğrenilir. 6 yaş ilkokula hazırlık dönemine gelindiğinde öğrencilerimiz artık satranç oynamaya hatta turnuvalara katılmaya hazırdır. Her çocuk öğrenebilir. Kişilik oluşumunda alışkanlık ve becerilerin kazanılmasında davranışların geliştirilmesinde derslerinde başarılı olmasında satranç araç olarak kullanılmalı, yetenekli ve istekli öğrenciler desteklenerek sporu yapmasında destek olunmalıdır. Çocuklarımızın doğallığının ve özgürlüğünün farkına varmasını sağlayan satranç ömür boyu öğrenmesinin önemini kavratırken, ömür boyu sürecek olan öğrenme motivasyonunu veren önemli bir kültürdür.
Okul öncesinde faydaları,
- Zihni ve hayal kurma gücünü geliştirir,
- Dikkati geliştirir,
- Öngörüyü geliştirir,
- Kapsamlı düşünmeyi öğretir, buluş yeteneğini geliştirir,
- Sabırlı olmayı, ölçülülüğü ve soğukkanlılığı öğretir,
- Özgüven kazandırır,
- Yeni sözcük ve kavramlarla tanıştırır,
- Kurallara ve rakibe saygılı olmayı öğretir,
- Zevk verir ve eğlendirir,
- Belkide en önemlisi, çocuğun oyun sürecini zevkle yaşaması ve eğlendiğini duyumsamasıdır.
YABANCI DİL
Çocuklarımızın çok küçük yaşlardan başlayarak dil becerilerini kazanmaları ve geliştirebilmeleri için İNGİLİZCE eğitimi uyguluyoruz. Amacımız; öğrencilerin kendilerini farklı bir dil konuşulan ortamda rahat hissetmelerini sağlayacak geniş bir kelime dağarcığı kazandırmak, temel kalıpları anlamalarını sağlamak ve bu kalıpları günlük hayatlarında kullanmalarına temel oluşturmaktır. Bunun yanı sıra öğrencilerimizi motive ederek, onlara daimi bir dil öğrenme sevgisi aşılamakta amaçlarımız arasında yer almaktadır Sağlıklı bir dil gelişiminin en bilinçli şekilde desteklenmesi gereken dönem, okulöncesi dönemdir. Yabancı dil öğrenmenin temelleri çocukluk döneminde atılmaktadır. 3-12 yaşlarında alınan yabancı dil eğitimi, hem kalıcı hem de kolay olması bakımından idealdir. – Çocuklarımızın oyun yoluyla İngilizce ile tanışmalarını sağlamak
- Konuşma ve dinleme becerilerini geliştirmek
- Şarkı, parmak oyunu ve tekerlemeler yoluyla kelime bilgilerini artırmak
- Kendi kullandıkları dilin dışında, farklı dillerin kullanıldığının farkına varmalarını sağlamak.